Orthopedische schoen

Orthopedische schoenen

Wat zijn het?

Orthopedische schoenen worden geheel met de hand op maat gemaakt. Deze schoenen worden aangemeten als mensen niet meer passen in confectieschoeisel. Bij een orthopedische schoen wordt er een leest gemaakt waar wij de schoen op gaan maken. Het leuke van deze schoen is dat er veel mogelijkheden zijn voor het uiterlijk van de schoen. De technische aspecten verzorgen wij. En jij kan bepalen hoe de schoen er uit gaat zien.

Wanneer kom je in aanmerking?

Pijn tijdens het lopen

Je ervaart een continue pijn tijdens het lopen

Anatomische afwijking

Door de afwijkende voetvorm passen confectie schoenen niet meer

Instabiele enkels

Je hebt onvoldoende stabiliteit in je enkels

Fixeren

Door bijvoorbeeld artrose een gewricht stil leggen in de beweging

Het proces

1

Aanmeten

Het aanmeten duurt ongeveer een half uur en geschiedt uitsluitend op afspraak. Tijdens het aanmeten wordt, rekening houdend met de wensen van de voorschrijvende arts, diverse details besproken, waaronder de toe te passen voorzieningen. Wij maken een afdruk van de voeten, en meten deze vakkundig op. Daarna gipsen wij de voeten af, en maken indien nodig een schuimafdruk.
2

Passen

Het passen gebeurt tussen het aanmeten en afleveren in. Wij controleren de pasvorm, beoordelen het lopen en voeren daarna zonodig correcties uit. De kleur en het model van de te maken schoenen worden definitief bepaald. Hierbij proberen we het uiterlijk van de schoen zo mooi mogelijk te maken. De afspraak voor het passen wordt bij het aanmeten gemaakt.
3

Afpassen

Bij het afpassen voeren wij een laatste controle uit voordat de schoenen aan U worden afgeleverd.
4

Levertijd

Wanneer je voor het eerst schoenen laat aanmeten is de levertijd 8 tot 9 weken. Nabestellingen worden geleverd binnen 6 tot 8 weken. Spoedbestellingen worden gegarandeerd geleverd binnen 6 weken.
5

Service / reparatie / onderhoud

Wij maken jou schoenen met de grootst mogelijke zorg. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Indien reparatie aan jou schoenen nodig is, dan kan je ook bij ons terecht. In bepaalde gevallen en na telefonisch overleg kunnen wij een “klaar terwijl je wacht” service aanbieden.
6

Inlopen

De bovenkant van deze orthopedische schoenen is vervaardigd van leer. Dit materiaal heeft de eigenschap zich geleidelijk aan te passen aan de vorm van jou voeten. Het is daarom belangrijk dat je deze schoenen gedurende een week rustig inloopt, te beginnen met twee uur per dag. Als je een drukplek constateert bij het inlopen, neem dan contact met ons op zodat wij het een en ander kunnen bijstellen. Stop nooit natte kranten of lappen in je schoenen of pruts nooit zelf aan deze schoenen.

Veelgestelde vragen over Orthopedische schoenen

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Ja, voor orthopedische schoenen heb je altijd een verwijsbrief nodig van een medisch specialist.

Wat kosten orthopedische schoenen?

De kosten voor orthopedische schoenen worden vergoed door de verzekering. Er geld wel een eigen bijdrage op schoenen. Voor 2023 is dat 126.- euro. En er worden kosten van het eigen risico berekend door je zorgverzekeraar.

Hoe vaak mag je nieuwe orthopedische schoenen?

Gemiddeld is dat tussen de 15 en 18 maanden. Afhankelijk van je zorgverzekering.

Kan ik zelf een model uitzoeken?

Ja wij hebben diverse voorbeelden, maar als je een eigen voorbeeld hebt kan dit natuurlijk ook.

Wil je weten welke schoenen wij kunnen leveren?

Kies ook voor Broeders Orthopedie

Maatwerk

Alle voorzieningen worden door Broeders Orthopedie met de hand gemaakt.

Persoonlijk

Wij vinden dat jij als persoon centraal moet staan en begeleiden jou dan ook graag in het proces.

Tevreden klanten

Wij kunnen met veel trots mededelen dat onze klanten zeer tevreden over ons zijn.

Erkend leverancier

Broeders Orthopedie is SEMH erkend leverancier, en hebben contracten met alle zorgverzekeraars.