Steunzolen

Steunzolen

Wat zijn het?

Steunzolen worden gemaakt van diverse materialen en zijn bedoelt om de voet te ondersteunen of te corrigeren op verschillende punten. Al lang last van lage rugklachten? of knieproblemen? Vaak kunnen wij door de voetstand te verbeteren een deel van deze klachten wegnemen. Wij maken steunzolen zowel voor Topsport, als wel voor de smalle damensschoen.

Wanneer kom je in aanmerking?

Pijn tijdens het lopen

Je hebt al na enkele minuten last van pijn

Sportblessures

Tijdens of na een training steeds weer dezelfde pijn

Knie-/Rugklachten

Door een verkeerde voetstand naar binnen of buiten draaiende knieën

Uitgevallen zenuwen

De voeten zijn gevoelloos en moeten extra beschermd worden

Het proces

1

Aanmeten

Het aanmeten van steunzolen duurt gemiddeld een half uur. Dit is alleen mogelijk op afspraak. Voor het aanmeten maken wij gebruik van een scanner die een afdruk van de voeten maakt. Wij kunnen hiermee, samen met het voetonderzoek bekijken wat de mogelijkheden zijn en deze met jou bespreken. Wij rekenen geen consult kosten voor het eerste gesprek. In sommige gevallen kunnen wij een schuimafdruk maken van de voet of deze af gipsen voor de juiste pasvorm.

2

Afpassen

Bij het afpassen voeren wij een laatste controle uit. Zo nodig geven wij jou advies over de aan te schaffen confectie- of sportschoenen. Wij kijken naar de schoenen en zorgen dat de steunzool goed passend is. Mocht er een losse binnenzool in de schoenen zitten kan je deze verwijderen om dezelfde pasvorm te behouden. Omdat wij de werkplaats bij de hand hebben kunnen we eventuele correcties direct uitvoeren.
3

Levertijd

De levertijd van steunzolen is een week tot twee weken. Dit is afhankelijk van het type steunzool wat wij voor jou gaan maken. In sommige gevallen kunnen wij ook tijdelijke voorzieningen maken in de schoen om direct een probleem te verhelpen.
4

Service / reparatie / onderhoud

Wij maken jou steunzolen met de grootste zorg. Mochten er onverhoopt problemen ontstaan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Indien reparatie aan jou steunzolen nodig is, dan kan je ook bij ons terecht. Als het leer van de steunzolen versleten is, maar de pasvorm en maat nog correct zijn, is het mogelijk steunzolen opnieuw te bekleden.

Veelgestelde vragen over Steunzolen

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Je hebt voor steunzolen niet altijd een verwijsbrief nodig. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering. Voor een eerste afspraak (aanmeten) is dit niet nodig.

Wat kosten steunzolen?

De kosten voor steunzolen zijn in de meeste gevallen 229 euro. Dit is inclusief alle consulten en nazorg. Vaak worden deze vergoed in de aanvullende verzekering. Besteld je gelijk twee paar steunzolen betaal je voor het tweede paar minder

Hoe vaak mag je nieuwe steunzolen?

De meeste verzekeringen vergoeden elk kalender jaar nieuwe steunzolen. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden.

Maken jullie ook sportzolen?

Ja, wij maken sportsteunzolen voor alle disciplines.

Kan je mijn steunzolen opnieuw bekleden?

Jazeker, zo kunnen oude steunzolen vaak nog langer gebruikt worden.

Kies ook voor Broeders Orthopedie

Maatwerk

Alle voorzieningen worden door Broeders Orthopedie met de hand gemaakt.

Persoonlijk

Wij vinden dat jij als persoon centraal moet staan en begeleiden jou dan ook graag in het proces.

Tevreden klanten

Wij kunnen met veel trots mededelen dat onze klanten zeer tevreden over ons zijn.

Erkend leverancier

Broeders Orthopedie is SEMH erkend leverancier, en hebben contracten met alle zorgverzekeraars.